Onze solarteurs kunnen het dak op!

08 mrt 19

De 11 kandidaten die de afgelopen weken intensief door BDA opleidingen zijn getraind hebben hun opleiding met succes afgerond. Dit betekent dat ze allen succesvol hun CITO examens hebben doorlopen.

Op donderdag 7 maart ontvingen zij allen hun officiële accreditaties “Bouwkundige montage zonne-energiesystemen” en “Installeren van zonnestroomsystemen” uit handen van Paul Verkaik, directeur van de grootste, volledig door de overheid geaccrediteerde, solar opleider in Nederland. De trotse nieuwe solarteurs hebben tevens hun VCA diploma behaald en kunnen hiermee direct “het dak op”.

Enkele aardige weetjes uit de aantekeningen van de examinator om te delen:

  • solarteur uit Zuid-Holland scoorde 100/100 in theorie en praktijk
  • vrouwelijke solarteur uit Zeeland (de derde officieel erkende vrouwelijke solarteur van Nederland) scoorde bovengemiddeld (volgens de opleider een opvallende prestatie gezien het fysiek uitdagende beroep)
  • 2 kandidaten hebben een herexamen gedaan en na extra inspanning goed gepresteerd

In de tussentijd zijn Natec en Randstad druk op zoek gegaan naar geschikte bedrijven in de regio van de kandidaten. Met een mooi resultaat, want het merendeel van de nieuwe solarteurs hebben intussen een baan gevonden en zij beginnen komende week reeds met hun eerste werkzaamheden.

Wat Natec en Randstad betreft is de eerste pilot “onder de rivieren” dus een succes en binnenkort starten wij met het opleiden van kandidaten in de rest van Nederland.

Zowel voor geïnteresseerde bedrijven als kandidaten geldt dat ze de Solar Werkt website in de gaten moeten houden of ze laten een bericht achter.

Laatste berichten
  • 31mei

    Nieuwe solarteurs slagen voor hun examen

  • 08mrt

    Onze solarteurs kunnen het dak op!